VoIP.KOMSIS.EU Vialer webphone

De voip.komsis.eu Vialer webphone is dé uitkomst als het gaat om flexibel werken en maakt jouw overal en altijd bereikbaar op je laptop of desktop. Deze speciale webphone van KOMSIS kan zonder te downloaden direct in gebruik worden genomen. Bovendien zijn er geen grote investeringen meer nodig in vaste bureautoestellen.
Wij heten je graag welkom bij onze Vialer Webphone
Ga naar deze URL in de aanbevolen Chrome browser en login met je verkregen gebruikers naam (e-mail) en wachtwoord van de VOIP.KOMSIS.EU portal.

Aan de slag

Elke gebruiker van het VOIP.KOMSIS.EU platform kan de webphone gratis gebruiken. Om te bellen met de webphone heb je het volgende nodig:
  1. Een Gebruikersaccount op voip.komsis.eu
  2. Een extra VoIP-account
  3. Een laptop of desktop met ondersteunde browser
  4. Een headset of koptelefoon met een microfoon
  5. Een stabiele internetverbinding
Voor het gebruik van de webphone is een Gebruiker noodzakelijk om te kunnen inloggen, net als een apart VoIPaccount om te kunnen bellen. Daarnaast heb je een laptop of desktop met een ondersteunde browser nodig. Voor de beste ervaring en stabiele audiokwaliteit raden we een bedrade headset aan, al werkt de webphone uiteraard ook met een Bluetooth headset. Via onze hardware besteloptie in de portal regel je eenvoudig headsets voor jezelf anders stuur ons een aanvraag op support@komsis.eu.
Voor de audio van de webphone kun je daarnaast ook de speakers en microfoon van je laptop gebruiken. Latency en dus een stabiele internetverbinding is belangrijk voor de kwaliteit van VoIP bellen en daarom is bekabeld internet beter dan WiFi.

De technologieën

De webphone is ontwikkeld met de nieuwste standaarden in het browser ecosysteem. We maken gebruik van een websocket voor de afhandeling van de SIP communicatie.
Ondersteund:
  1. Google Chrome (volledig)
  2. Firefox (gedeeltelijk)
  3. Microsoft Edge Beta (gedeeltelijk)

Firefox beperkingen

Het instellen van verschillende audio apparaten werkt niet in Firefox, tenzij een bepaalde vlag in de configuratie van Firefox wordt aangezet. Dit kun je doen door “about:config”

Problemen oplossen

Mocht je tijdens het gebruik van de webphone problemen ervaren, dan kunnen de onderstaande oplossingen wellicht uitkomst bieden.

Te zacht geluid

Wanneer er sprake is van slechte audio, dan kan het microfoonvolume in je operating systeem te laag staan. Je kunt deze instellingen vaak vinden onder audio/geluid in je operating systeem.

Geen audio tijdens een gesprek

Als je geen audio hebt tijdens een gesprek maar wel tijdens het testen van het geluid in de instellingen, dan wordt de audio van het gesprek hoogstwaarschijnlijk door jouw netwerk geblokkeerd.

Wegvallende verbinding

Wanneer de webphone kort de connectie verliest door bijvoorbeeld een losgekoppelde internetkabel, dan wordt altijd automatisch geprobeerd de verbinding te herstellen.

Remote logging

Mocht je problemen ervaren met de webphone, dan kunnen we aan de hand van de optie “remote logging” op afstand achterhalen wat de oorzaak is geweest. Deze logging staat bij onderzoeken.

Hulp nodig, neem telefonisch contact met ons op 0165-505025 of stuur een email aan support@komsis.eu