3CX V16 Release Candidate

De 3CX V16 nieuwe Release Candidate (RC) is nu beschikbaar! Er komen hele mooie functies beschikbaar behalve hieronder ook binnenkort, dus houd onze website zeker in de gaten.

Vragen of advies nodig neem met ons contact per Email support@komsis.eu of per telefoon 0165 - 505025

Voor de gebruiker

Nog meer updates voor de webclient

Nieuw Wallboard-venster in de 3CX v16 Release Candidate

Gebruikers profiteren met de RC ook van een aantal nieuwe functies in de webclient, waaronder:

• Nieuwe meldingen van inkomende wachtrij-oproepen via toastr, waardoor wachtrij-oproepen snel te herkennen zijn.
  • Dankzij een UI-update is het eenvoudiger om deelnemers toe te voegen aan chats.
  • De Wallboard-weergave in het Switchboard kan eenvoudig als los venster op uw bureaublad worden weergegeven. Idem voor Oproepen in de Wachtrij en alle oproepen. Druk op de los vender butten naast de tekst, zie hieronder;

• Met de bijgewerkte opnamefunctie kunt uw eigen opnames en de opnames van groepsleden openen; u vindt ze onder “Alle” en “Mijn opnames”. Deze functie is afhankelijk van de rechten van de groepsbeheerder, die worden ingesteld door de beheerder van de telefooncentrale.

Pop-out switchboard

Nieuw pop-out switchboard in 3CX v16 bèta 1

De nieuwste webclient in v16 heeft een grote functionaliteits- en gebruiksverbetering in de vorm van het nieuwe pop-out switchboard. Wachtrijbeheerders en medewerkers kunnen nu een aparte switchboardweergave gebruiken, die is overgenomen van de populaire switchboardfunctie in de Windows-client, zodat ze hun taken rechtstreeks in de webclient kunnen uitvoeren. Dit betekent dat ze hun oproepen en wachtrijen kunnen inzien en beheren via een browser op hun pc of Mac. Dit is eenvoud en functionaliteit in de praktijk.

BLF Instellingen vanuit de Webclient

Het is nu mogelijk de BLF instellingen vanuit de Webclient aan te passen, ga naar Instellingen en hierna naar BLF Instellingen. zie hieronder

Geef uw webchat een eigen look

Nu kunt u het chatvenster van uw 3CX Live Chat & Talk plug-in voor WordPress voorzien van uw bedrijfskleuren. Ook hebben we de chat een verfrissende look gegeven!

Voeg uw persoonlijke touch toe

Voorzie het chatvenster van de kleuren van uw organisatie. De primaire en secundaire kleuropties zijn nu beschikbaar als configuratieparameters via de WordPress-pagina.

Gebruik de primaire kleuroptie voor:

• De achtergrondkleur van de titel van het chatvenster
  • De achtergrondkleur in de geminimaliseerde modus of belmodus
  • De kleur van de verificatieknop
  • De kleur van de invoerregel

Gebruik de secundaire kleuroptie voor:

• De tekstkleur van de titel van het chatvenster
  • De kleur van het pictogram voor de geminimaliseerde modus of belmodus

Eenvoudig en compact: geminimaliseerd chatvenster

We weten allemaal hoe vervelend het is als er tijdens het surfen ineens een chatvenster verschijnt. Afhankelijk van de chatmodus die door de websitebeheerder is ingesteld (bellen, chatten of bellen en chatten) kunnen de bezoekers van uw website het chatvenster minimaliseren en onderstaande pictogrammen weergeven, zodat ze snel contact met u kunnen opnemen wanneer ze dat willen!
Minimaliseer uw webchat en laat uw gebruikers de verschillende contactmogelijkheden zien

Chattaal aanpassen aan de browsertaal van uw bezoeker

Voor standaardlabels zijn nu Duitse, Italiaanse, Spaans en Franse vertalingen beschikbaar. De weergegeven taal is afhankelijk van de browsertaal van de bezoeker. Binnenkort worden de taalopties nog flexibeler, waardoor de beheerder labels in een vreemde taal kan aanpassen!

Plug-in opnieuw gepubliceerd

Vanwege bepaalde beperkingen in WordPress moesten we de plug-in opnieuw publiceren op WordPress.org. Hebt u een actieve installatie, verwijder deze dan en installeer de plug-in opnieuw.

3CX Webmeeting, sneller en krachtiger dan ooit

Update gebruikersinterface en nieuwe features

Update gebruikersinterface en nieuwe features

De laatste update van ons web conferentie platform biedt een verbeterde gebruikerservaring, nieuwe functionaliteiten, service optimalisatie en verbeterde stabiliteit.

Een vernieuwd “Whiteboard” maakt vloeiendere, preciezere en zelfs drukgevoelige streken. Dit wordt met name gewaardeerd door gebruikers van touchscreens en (teken)tablets. Ook is de bediening intuïtiever door het markeren van deelvensters tijdens het navigeren.

3CX WebMeeting - Notificatie Bandbreedte

Weg met het gedateerde signaal icoon. Vanaf nu alleen kwaliteitsmeldingen. Deze krijgt u wanneer lage videokwaliteit wordt veroorzaakt door down- of uploadproblemen aan uw kant. Een melding bevat informatie over eventuele oorzaken van ontoereikende kwaliteit. U kunt vervolgens maatregelen treffen of de melding negeren met een klik. Basic of advanced gebruikers kunnen navigeren naar WebMeeting “Instellingen” > “Netwerk” voor meer informatie en statistieken om problemen op te lossen.

Betrouwbaarheid upgrades

3CX WebMeeting - Betrouwbaarheid upgrades

Meer dan 100k web conferenties met meer dan 150k deelnemers per maand is bepaald geen sinecure. Het vereist onze constante aandacht. Om het aantal conferenties en deelnemers betrouwbaar te kunnen laten groeien, is de 3CX WebMeeting infrastructuur verhuisd naar Google en Amazon hosting oplossingen.

Voor betrouwbaarheid, veiligheid en technische mogelijkheden, worden relevante conferentiegegevens korte tijd bewaard op Google’s hosting platform in Europa. Om aan de groeiende vraag te voldoen, worden onze conferentieservers, of MCU’s, nu gehost in Amazon datacenters over de hele wereld. Deze bevinden zich in Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Zuid-Afrika, Singapore, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam en binnenkort ook India. Er is altijd een server in de buurt.

Opus Codec bij inbellen

Hoogwaardige audio is een van de belangrijkste redenen waarom gebruikers zo enthousiast zijn over 3CX WebMeeting. De nieuwste update zet hier verder op in waardoor de veelzijdige hifi Opus Codec ook geschikt is voor gebruikers die inbellen. Deelnemers zijn niet beperkt tot de G.722 codec en inbellers gebruiken wat hun extensie, bridge of trunk ondersteunt.

Tot 50x sneller Conferentie Opname & Rapporten

We zijn altijd op zoek naar verbeteringen. Zo ook op gebied van opnamen en rapporten. Bij een videoconferentie van 1 uur met maximaal 4 deelnemers, wijzen onze statistieken uit, dat het gemiddeld 50 minuten duurt voordat de informatie in de inbox belandt. Afhankelijk van de instellingen daalt deze verwerkingstijd na de update, naar 1-3 minuten.

Scherm delen zonder plug-in met nieuwste versie van Chrome

Nog eenvoudiger schermen delen

Gebruik de functie voor het delen van uw scherm in 3CX WebMeeting zonder plug-ins te hoeven downloaden

De initiële configuratie is een hoge drempel voor het gebruik van een platform. Om de zaken simpel te houden en voortbouwend op de verbeteringen in de nieuwste Chrome 72-release, hebben we het 3CX WebMeeting-platform zodanig aangepast dat u uw scherm kunt delen zonder gebruik van een plug-in.

Onze ontwikkelaars zoeken altijd naar technische innovaties die onze producten gebruiksvriendelijker en beter maken. Op basis daarvan hebben we enkele platformwijzigingen doorgevoerd in 3CX WebMeeting, zodat u vanaf nu met en zonder plug-in uw scherm kunt delen. Gebruikers die Chrome 72 hebben gedownload en geïnstalleerd, kunnen hun scherm al delen via 3CX WebMeeting, zonder de 3CX Click2Call plug-in te hoeven installeren of bijwerken. Gewoon klikken, selecteren en uw scherm delen! Zo worden demonstraties tijdens uw webvergaderingen nog eenvoudiger.

Voor de beheerder

Voortdurende verbetering van de UI van de beheerconsole

Nieuwe optie voor kopiëren van extensies toegevoegd aan de 3CX v16 Release Candidate

Systeembeheer draait om controle. Met de v16 RC beschikken beheerders over nog meer controle en gebruiksgemak, dankzij deze nieuwe functies:

• Dubbelklikken om te bewerken is over de hele UI vervangen door eenmaal klikken, voor een betere gebruiksvriendelijkheid op tablets en andere apparaten met touchscreen. Het markeren van items in een lijst is intuïtiever, met een selectievakje naast elk item en een selectievakje om alle zichtbare items ineens te markeren.
  • Met de nieuwe voortgangsmeldingen bij het archiveren en verwijderen van opnames kunnen beheerders de voortgang van tijdrovende taken volgen.
  • BLF’s voor extensies kunnen nu worden gesleept, waardoor de configuratie eenvoudiger en sneller verloopt.
  • Met de nieuwe functie “Extensie kopiëren” kunt u snel een nieuwe extensie creëren; selecteer een extensie als sjabloon waarvan u de configuratie-opties wilt kopiëren en voer de benodigde gegevens voor de nieuwe extensie in.

Verbeterd opnamebeheer

3CX v16 biedt externe archivering, filtering en opruiming van uw gespreksopnames met de nieuwste v16. Nu kunt u uw opnames bewaren in Google Drive of op een FTP-server met de opties en planning onder “Extern archiveren”. Oude opnames nemen daardoor geen kostbare opslagruimte van uw telefooncentrale in beslag en upgrades en updates kosten minder tijd.

Ook handig is de nieuwe functie “Opschonen” in “Opnames”, waarmee u lokaal opgeslagen of gearchiveerde gespreksopnames kunt verwijderen of alles kunt verplaatsen naar het externe archief. Met deze nieuwe functies wordt het gebruik van opslagruimte drastisch teruggebracht en kunt u uw opnames bewaren op goedkopere externe opslagruimte, waardoor uw 3CX v16-installatie veel kosteneffectiever wordt. Dankzij de nieuwe filterfunctie kunt u de gewenste opnames snel weer terugvinden. In onze handleiding leest u hoe u meer uit uw 3CX v16-telefooncentrale kunt halen.