Uw Communicatie Dashboard - De 3CX Web Client

De 3CX Web Client is het centrum voor het beheer van al uw communicatie. Unified Communications. De Web Client vereenvoudigd doorverbinden, contactbeheer, regels voor doorschakelen en apparaatbeheer. Hierdoor kunt u efficiënter communiceren.

Inloggen

U vindt de inloggegevens van uw Web Client in de Welkomstmail die u heeft ontvangen. U kunt inloggen via Google Chrome, Mozilla Firefox of Microsoft Edge. Indien nodig kunt u de Welkomstmail opnieuw aanvragen via uw smartphone app (Android, iOS) of desktop app (Windows, Mac)

De Web Client in een oogopslag

De 3CX Web Client helpt u met het beheren van gesprekken en contacten, eenvoudig conferenties opzetten en meer:

Standaard scherm van 3CX Web Client

1. “Mensen” - het beginscherm,  vanaf hier kunt u met uw collega’s bellen, chatten, confereren en meer.
  2. “Toestel Selectie” - stelt het voorkeursapparaat in voor bellen en gebeld worden.
  3. “Status” - stel uw status en boodschap in..
  4. “Account” - beheer de instellingen van uw extensie.

Zorgeloos gesprekken beheren

Beheer gesprekken eenvoudig met de Web Client via call pop-up:

Dialoogvensters van inkomende Call Pop-up en actief gesprek in Web Client

1. “Call pop up” - verschijnt bij een actief gesprek.
  2. “Transfer” - verbind een gesprek door naar een nummer of contact en beëindig gesprek. Ook wel “Blind Transfer” genoemd.
  3. “Aangek. Doorverbinden” - verbind een gesprek door aan een nummer of contact, kondig het gesprek aan en klik op “Transfer” om door te verbinden.
  4. “Conference” - zet een gesprek om naar een conferentiegesprek waar u meerdere deelnemers aan kunt toevoegen.

Let op: Wanneer u Firefox gebruikt, dient u de Web Client in beeld te houden ter voorkoming van problemen bij doorverbinden.

Een gesprek starten vanaf een ander toestel

Gebruik de “Toestel Selector” in uw Web Client om te schakelen tussen verschillende apparaten. U kunt kiezen uit uw bureautoestel, uw smartphone of uw webclient:

Toestel selector in de 3CX Web Client

1. Selecteer het toestel dat u wilt gebruiken voor het gesprek, bijv. uw smartphone.
  2. Klik een contact om het gesprek op te starten via het geselecteerde toestel. Er zal een notificatie verschijnen “Make Call”.
  3. Klik “Answer” om het contact te bellen.

Deelnemers toevoegen aan uw gesprek

Voeg deelnemers toe aan een (conferentie-) gesprek:

Deelnemers toevoegen aan uw conferentie gesprek

1. Klik tijdens een gesprek op de Conference” toets.
  2. Type het nummer of contact dat u wilt toevoegen.
  3. Select het contact om deze toe te voegen aan het gesprek.

Tip: Klik “Conferentie inplannen” in het linker zijpaneel om geplande conferenties te beheren.

Uw voicemail beheren

Beheer en personaliseer uw voicemail.

Navigeer naar Instellingen > Begroeting en:

1. “Begroeting opnemen” - neem een nieuwe voicemail boodschap op.
  2. “Upload” een opname.
  3. “Afspelen” - speel een boodschap af ter controle.
  4. Wijs een boodschap toe aan een status.

Klik “Voicemail” in het linker zijpaneel voor toegang tot uw voicemailberichten. Gebruik het zoekveld om berichten te filteren op naam of nummer van de beller. Beheer uw voicemail net als uw email:

Voicemail functies in 3CX Web Client

1. “Filter” voicemailberichten op naam of nummer van de beller.
  2. U kunt met voicemailberichten het volgende: Download als audio file, Afspelen via uw toestel, Bellen, Markeren als beluisterd” en Verwijderen.

Beheer uw status

Toon collega’s uw beschikbaarheid door uw status in te stellen en configureer regels voor doorschakelen:

Status beheren in 3CX Web Client

• “Beschikbaar” - klaar om gesprekken te ontvangen.
  • “Afwezig” - tijdelijk niet beschikbaar, gesprekken doorschakelen naar voicemail.
  • “Niet storen” - doorschakelen naar voicemail.
  • “Lunch” - zelf een status invullen.
  • “Onderweg” - zelf een 2e status invullen.
  • “Tijdelijke status instellen” - stel een status en boodschap in voor een bepaalde periode.

Pas de instellingen van uw “Status” verder aan via de Web Client. Navigeer naar “Instellingen” > “Doorschakelen” en kies:

• “Aangepast bericht” - Stel een aangepast bericht in voor de status.
  • “Aangepaste profielnaam” - Geef een andere naam aan de profielen “Lunch” en “Business Trip”.
  • “No Answer Timeout” - Aantal seconden om Regels voor Doorschakelen te activeren voor profielen “Onbeantwoord”, “Beschikbaar” en “Lunch”.

U kunt ook “Uitzonderingen” inrichten voor Regels voor Doorschakelen op basis van nummerweergave en tijdstip.

Beheer uw BLF’s

Beheer uw bureautoestel BLF (Busy Lamp Field) instellingen vanuit uw Web Client, zonder administrator. Om uw BLF’s te beheren, ga naar “Instellingen” > “BLF Instellingen” en:

BLF Instellingen in Web Client

1. Selecteer het BLF type en de mogelijkheden:
  • “Blanco” - BLF niet geconfigureerd.
  • “Lijn” - BLF instellen om een lijn te openen.
  • “BLF” - bekijk de status van een extensie.
  • “Snelkiezenl” - extensie wordt direct gekozen wanneer erop wordt gedrukt
  • “Aangepast Snelkiezen” - stel een aangepast nummer in om direct te bellen.
  • “Agent Inloggen/Uitloggen” - selecteer om in- of uit te loggen van een wachtrij.
  • “Stauts aanpassen” - specifeer de status die u voor uw extensie wilt invullen.
  1. Klik en sleep het BLF om de volgorde aan te passen.

Herstart uw bureautoestel om de nieuwe instellingen toe te passen. Afhankelijk van de capaciteit van uw bureautoestel kunt u BLFs toevoegen door te klikken op “Meer BLF toevoegen”.

Bel nummers op websites - de Click to Call extensie

Bel nummers van websites via de 3CX Click to Call extensie.

Met de Click to Call browser extensie kan uw Web Client nummers bellen van websites.

1. Klik het telefoonnummer op de website
  2. Klik Bellen op het kies paneel om het gesprek te starten vanaf het geselecteerde toestel.

Zie de Handleiding voor Click to Call voor meer informatie.

Het Switchboard (PRO & Enterprise)

Het Switchboard is beschikbaar in de PRO en Enterprise editie’s. Dit scherm biedt andere weergaven van wachtrijen en bel activiteiten. Weergave is afhankelijk van uw rol binnen de organisatie.

Switchboard functie in 3CX Web Client

1. Weergaven van Switchboard - klik om te openen:
  • “Alle” - De standaard weergave van extensies en wachtrijen.
  • “Oproepen in de wachtrij” - Een beeld van alle wachtrij activiteiten.
  • “Wallboard” - Een analyse van de wachtrijen.
  • “Per wachtrij” - Toont de oproepen en agents per wachtrij.
  • “Herinneringen” - Bekijk en beheer ingestelde herinneringen. Om een herinnering aan te maken: navigeer naar de People functie, click op het “Show more” icoon, selecteer “Herinnering toevoegen” en stel tijd en datum in. set the date and time.
  1. Klik op het pop-out icoon om de weergave van “Alle”, “Oproepen in wachtrijen” en “Wallboard” te openen in een aparte browser. Ideaal voor het optimaliseren van de client.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een gesprek om deze te beheren met een extra menu. Dit is afhankelijk van uw rechten.

Configureer de weergaveopties van het Switchboard via Instellingen > Switchboard.

Wachtrij Managers kunnen de weergaveopties beheren om aangepaste meldingen te creëren en wachtrijen te selecteren.