Hoe reset ik mijn Foscam ip-camera?

Het kan voorkomen dat je Foscam ip-camera niet meer goed functioneert. Maakt hij bijvoorbeeld geen verbinding meer met het netwerk, of werkt het schema voor bewegingsdetectie niet meer? Het resetten van de ip-camera lost In veel gevallen het probleem op. In het onderstaande stappenplan leg ik je uit hoe je dit doet.

Stap 1: reset een binnencamera

Hoe je je Foscam camera reset hangt af van het model camera dat je hebt. Via de onderstaande stappen leg ik je uit hoe je de camera reset. Tip: Heb je een camera uit de FI98 of FI89 serie? Pak dan alvast een paperclip. Deze heb je nodig om de resetknop in te drukken.

Binnencamera
Zoek de resetknop. Je herkent dit aan de omschrijving bij de knop: 'Reset'. Bij sommige modellen staat hier 'WPS' naast. Afhankelijk van je ip-camera zit de resetknop op de volgende plek:
  1. FI98 serie: Onderkant
  2. FI89 serie: Onderkant
  3. C serie: Achterkant
  4. R serie: Zijkant
Druk de resetknop in (bij de FI98 en FI89 series gebruik je hier de paperclip voor) en houd deze 10 seconden ingedrukt. Een stem geeft aan dat de reset van de ip-camera is uitgevoerd. Hoor je niks? Wacht dan nog 5 seconden langer en laat de knop los. De camera is nu gereset.

Stap 1: reset een buitencamera

1. Bij een buitencamera van Foscam zit de resetknop niet op de ip-camera zelf, maar op de bundel met stekkers. Dit is een zwarte stekker met een klein wit knopje aan het uiteinde. Dit is de resetknop.
  2. Druk de reset knop in en houd deze 10 seconden ingedrukt. Afhankelijk van het model ip-camera hoor je nu een stem die je vertelt dat de reset met succes is uitgevoerd. Hoor je niks? Houd de knop dan nog 5 seconden langer vast en laat hem dan los. De ip-camera is nu gereset.
(Optioneel) Koppel de ip-camera los van je myfoscam account

Wil je de ip-camera helemaal opnieuw configureren omdat je bijvoorbeeld een ander account wilt gebruiken voor de ip-camera? Ontkoppel de ip-camera dan van je huidige account. Heb je geen account aangemaakt op de site van Foscam? Sla deze stappen dan over.

1. Open je internetbrowser en ga naar myfoscam.
  2. Vul rechts in het scherm je gebruikersnaam en wachtwoord in en druk op 'Security Login'.
  3. Je ziet nu een overzicht met al je gekoppelde ip-camera's. Zoek je camera in deze lijst.
  4. Onder de camera zie je een tweetal icoontjes, een vuilnisbak en een tandwieltje. Druk op de vuilnisbak.
  5. Er verschijnt een pop-up, kies voor 'Confirm'. De camera is nu verwijderd uit je account.

Stap 2: installeer de ip-camera opnieuw

Wil je de ip-camera opnieuw installeren? Volg dan onze installatieprocedures.
Hoe installeer je een Foscam camera via de cloud interface? Hoe installeer je een Foscam camera via de web interface?

Lukt het niet?

Wij helpen je graag met het resetten van je Foscam ip-camera. Krijg je jouw ip-camera niet gereset? Neem dan contact op met onze klantenservice.

• Related Articles

• Camera toevoegen op binnenpost

Login op de iVMS-4200 en selecteer config van de binnenpost Ga naar “IP camera information”. Klik op “Add” om een ip camera toe te voegen. LET OP !! dit gaat via poort 554 !! (het is NIET mogelijk om een recorder op de binnenpost toe te voegen)
    • Download Center

Download van Tools & Utilities, camera firmware, handleidingen, etc vanuit deze download link Voor vragen of support support@komsis.eu T: 0165-505025
    • Login op je eigen My Jablotron Portal

Inloggen Om in te loggen op de My Jablotron portal volg je deze link of je gaat naar https://www.jablonet.net/ Kies vervolgens Log In En login met je Inlognaam (email adres) en wachwoord Of je gaat naar naar de Jablotron ...