Gesprekken opnemen met 3CX Client

Introductie

U kunt gesprekken opnemen om te voldoen aan bepaalde wetgeving of om customer service te verbeteren. Opnamen zijn toegankelijk zowel via de clients als via de management console.

Let op: De beheerder moet een extensie toestemming geven om gesprekken op te nemen en te kunnen beheren. Als dit niet gebeurt, zijn opnamen alleen toegankelijk voor de beheerder van de 3CX Management Console.

Een gesprek opnemen

1. Druk tijdens een gesprek op een willekeurig moment op de Rec toets. Let op, wanneer het gesprek verloopt via een IP toestel, wordt het volledige gesprek bewaard.
  2. Tijdens het opnemen, wordt de Rec toets blauw.
  3. Druk nogmaals op de Rec toets om opnemen te stoppen.

Opnamen beheren

U kunt opnamen inzien en beheren (alleen als u de rechten heeft gekregen van de beheerder). Speel opnamen af via uw client of uw toestel. U kunt opnamen ook verwijderen.

3CX Web client

1. Klik op de link “Opnamen”
  2. U kunt opnamen afspelen of verwijderen

3CX Client voor Windows

1. Klik op Instellingen onderin de client.
  2. Selecteer het tab Opnamen voor het overzicht. De opnamen worden getoond met extensie-/telefoonnummer, naam van het contact, datum en tijd. Opnamen van conferentiegesprekken worden weergegeven als 700*.
  3. Rechter muisklik op een opname of selecteer de gewenste actie onderin het menu:

• Afspelen: de file wordt opgeslagen op uw computer. Wanneer deze is opgeslagen wordt deze afgespeeld met de standaard media speler.
  • Afspelen op telefoon: u ontvangt een inkomend gesprek met ID “PlayFile”. Neem het gesprek aan om te luisteren.
  • “Opname verwijderen”

3CX Client voor Mac

1. Klik op Opnamen vanuit het snelmenu.
  2. De opnamen worden getoond met: Afspelen, Inkomend/Uitgaand, datum en tijd van opname, naam van het contact of conferentiegesprek
  3. Selecteer de gewenste actie onderin het menu:
  • Afspelen: de file wordt opgeslagen op uw computer. Wanneer deze is opgeslagen wordt deze af gespeeld met de standaard media speler.
  • Afspelen op telefoon: u ontvangt een inkomend gesprek met ID “PlayFile”. Neem het gesprek aan om te luisteren.
  • “Opname verwijderen”
  1. Via rechtermuisklik op de opname zijn er 2 extra mogelijkheden:
  • Afspelen stoppen of pauzeren
  • Bellen

3CX Client voor Android

1. Klik in het Keypad scherm op Meer onderin het scherm
  2. Selecteer het tab Opnamen voor het overzicht. De opnamen worden getoond met extensie-/telefoonnummer, naam van het contact, datum en tijd. Opnamen van conferentiegesprekken worden weergegeven als 700*.
  3. Tik op de opname en selecteer de gewenste actie:
  • Afspelen op telefoon: u ontvangt een inkomend gesprek met ID “PlayFile”. Neem het gesprek aan om te luisteren.
  • “Opname verwijderen”

3CX Client voor iOS

1. Klik in het Keypad scherm op Meer onderin het scherm
  2. Selecteer het tab Opnamen voor het overzicht. De opnamen worden getoond met extensie-/telefoonnummer, naam van het contact, datum en tijd. Opnamen van conferentiegesprekken worden weergegeven als 700*.
  3. Tik op de opname en selecteer de gewenste actie:
  • “Afspelen”
  • Afspelen op telefoon: u ontvangt een inkomend gesprek met ID “PlayFile”. Neem het gesprek aan om te luisteren.
  • “Opname verwijderen”